Nieuwswebsite nu.nl, een bron van informatie

Wanneer we op het internet zitten, willen we op de hoogte blijven van het nieuws. We willen weten wat er in de wereld speelt en daarvoor hebben we zeeën aan mogelijkheden. Niet alle bronnen zijn echter even betrouwbaar en dat is waarom nu.nl zo hoog scoort op de lijst met meest bezochte websites. Het is namelijk een bron van informatie en vaak is er genoeg aandacht besteed aan onderzoek om te spreken van betrouwbare informatie. Het is vooral een gemakkelijk te gebruiken website die ook mobiel gemakkelijk te openen is, waardoor je altijd op de hoogte kunt blijven van de meest recente ontwikkelingen. En ook deze website is volledig gratis te gebruiken, maar ook hier geldt dat er reclames op de website gebruikt worden, en die zijn doorgaans verstopt tussen of onder de artikelen.

Website vol met nieuws

Nu.nl onderscheidt zich nauwelijks van andere websites met nieuws. Er is een duidelijk overzicht, en zijn constant nieuwe verhalen en het overzicht is goed te bewaren. Dat doen de andere websites ook, maar nu.nl is gemakkelijk te onthouden en laadt snel. Daarnaast zorgt deze website bij mensen met een trage verbinding niet voor vastlopen. De website vernieuwt niet elke paar seconden, dus zorgt ervoor dat je gemakkelijk andere bladen open kunt hebben tijdens het surfen langs het nieuws.

Boven in de website heb je categoriën voor wanneer je informatie op wilt zoeken. In de rechterbovenhoek vind je tevens het meest nieuwe nieuws, dat net binnen is. Wil je gewoon rustig eens bekijken wat je allemaal kunt lezen, dan heb je twee opties. Je kunt over de website heen kijken, waar veel artikelen vermeld staan en je kunt de navigatiebalk aan de linkerkant gebruiken.

Is het betrouwbaar nieuws?

Net als veel ander nieuws op het internet is het altijd maar de vraag hoe betrouwbaar het nieuws is. Alle websites willen het nieuws er als eerste opzetten en vertrouwen daarbij soms op bronnen die een slechte reputatie hebben. Dat betekent dat op alle websites vaak nieuws te vinden is dat gewoon niet klopt. En ander feitje dat vaak genoemd wordt, is dat de nieuwswebsites tegenwoordig nogal kort door de bocht gaan. Het nieuws wordt wel aangeboden, en iedereen kan dit lezen, maar echte achtergrondinformatie ontbreekt vaak. De nieuwswebsites geven daarop aan dat het niet hun taak is om de achtergrondinformatie te vermelden, dat doen andere websites wel.

De voordelen van nu.nl zijn duidelijk, maar er moet ook een nadeel genoemd worden aan deze veel bezochte website. Het is namelijk zo dat er relatief veel reclame gebruikt wordt. Dat is geen probleem, de website is immers gratis, maar hier gaat het om verborgen reclames die niet gemakkelijk te herkennen zijn. Dit bevordert het gebruiksgemak niet en is soms buitengewoon hinderlijk, omdat clickbait niet geweerd wordt van de reclames. Wellicht dat de redactie hier iets aan kan doen de aankomende jaren.