Tribal Wars, een online browser game

Als het gaat om websites die veel bezocht worden door Belgen en Nederlanders op een dagelijkse basis, dan scoort tribalwars.nl veel punten in alle opzichten. Dit is een spelletje dat je direct in de browser kunt spelen en het spel is ontwikkeld door Innogames. Het spel heeft wereldwijd miljoenen spelers, en heeft een vaste clan aan Nederlanders en Belgen die regelmatig druk zijn met het bouwen van hun dorp en het versturen van de troepen. De community in Nederland en België wordt geschat op duizenden mensen die dagelijks de website gebruiken, of die het spel spelen via de applicatie voor de mobiele telefoon. Dit is een website waarop alleen het spel gespeeld kan worden, maar er is ook een forum.

Hoe werkt Tribal Wars?

Tribal Wars is een spel dat gespeeld wordt in de browser. Je hoeft er dus geen download voor te doen. Je kunt direct beginnen met spelen wanneer je account aangemaakt hebben en het is doorgaans aan te raden om op de nieuwste wereld te beginnen met spelen. Op die manier heb je de grootste kans dat je een mogelijkheid hebt om rustig wat te proberen voordat de buren bij je langskomen. Het spel is een spel waarbij je een dorp uit moet bouwen en waarbij je troepen moet maken om jezelf te verdedigen, en om andere dorpen aan te kunnen vallen.

Elitair

Twee jaar geleden was Tribal Wars nog behoorlijk elitair. De gevestigde orde had er een sterke stem, en voor nieuwe spelers was het erg lastig om het spel binnen te komen. Tegenwoordig is het anders. De community is op zoek naar nieuwe spelers en aan de hand van een tutorial kun je binnen een week het spel leren spelen. Kun je je daarna aansluiten bij een stam, of schrijf je je in voor het mentorsysteem, dan kun je heel snel heel veel nieuwe dingen leren.

Het spel is volledig gratis te spelen. Wanneer je hiervoor kiest, loop je wel tegen een paar nadelen aan. Je kunt maar twee bouwopdrachten aanzetten tegelijkertijd, en je speelt met reclame in beeld. Wanneer je dit liever niet wilt, kun je met een klein bedrag een premium speler worden. Je kunt dan vijf bouwopdrachten aanzetten en de reclame verdwijnt uit beeld.

Is dit uniek?

Een spel als Tribal Wars is niet uniek, maar het is wel één van de meest gespeelde online spellen op dit moment. Travian heeft echter ook een aantal goede spellen op de markt, die ook veel bezocht worden vanuit Nederland en België. Grepolis is hier een goed voorbeeld van.